Arhcívum 2018

MEGHÍVÓ ADVENTI KONCERTRE
2018. november 28.

MEGHÍVÓ ADVENTI KÉZMŰVESHÁZUNKBA
2018. november 20.

Lakossági Tájékoztatók!
2018. október 31.
Jegyzői tájékoztató Letölthető*pdf
Tisztelt Lakosság!
A 2018. január 1.napját megelőzően engedély nélkül létesített ásott vagy fúrt kutak vízjogi fennmaradási engedélyét vízgazdálkodási bírság kiszabásának mellőzésével 2018. december 31. napjáig lehet kérni.
A kérelem nyomtatvány és a kötelezően csatolandó mellékletekről szóló tájékoztatás kérhető a Közös Önkormányzati Hivatalban és letölthető a honlapról.
Borsodszirák, 2018.10.31.
Fodor Szilvia
jegyző
Tájékoztatás vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárásról. Letölthető *pdf
Tájékoztató a 2018. január 1.napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítmények vízjogi fennmaradái engedélyezési eljárásáról. Letölthető *pdf
Kérelem a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradái engedélyezési eljáráshoz.Kérelem letölthető *pdf

Az ÉRV lakossági tájékoztatója!
2018. október 18.
TISZTELT FELHASZNÁLÓINK!
Stratégiai célkitűzéseinkkel összhangban arra törekszünk, hogy a Felhasználók érdekeit szem előtt tartva az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. működését és informatikai rendszereit folyamatosan fejlesszük. A többi regionális víziközmű-szolgáltató tevékenységével való összehangolás érdekében több olyan fejlesztés is folyamatban van, amely érinti a Tisztelt Felhasználókat is. Ezen változásokról az alábbiak szerint nyújtunk rövid tájékoztatást.
(Bővebben: a http://www.ervzrt.hu weboldalunkon tájékozódhatnak.)
További részletek letölthetők *pdf

Lakossági Tájékoztatók!
2018. szeptember 17.
Lakosság tájékoztatása a téli rezsicsökkentésről! További részletek*pdf
Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentéshez További részletek*pdf
Adatkezelési tájékoztató a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VI. 27.) Korm. határozat szerinti igénybejelentő laphoz További részletek*pdf
Égéstermék elvezetővel kapcsolatos tájékoztatás További részletek*pdf

MEGHÍVÓ SZÜRETI BATYUS BÁLBA
2018. szeptember 11.

Kíméljük közösen vízbázisainkat!
2018. augusztus 16..
Az időjárási előrejelzések alapján az elkövetkezendő napokban is marad a kánikula, ami azt jelenti, hogy napközben továbbra is 30 celsius feletti átlaghőmérséklet várható.

A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelre a nagy melegben fokozottan figyeljünk!

Az emberi szervezet számára a legoptimálisabb, ha tiszta vízzel hűsítjük magunkat, hiszen a szervezetnek azonnal rendelkezésére áll a megfelelő folyadék, ugyanakkor kíméli a májat, vesét és az emésztőrendszert, szinte azonnal kifejti jótékony hatását a keringésre, támogatja az agyat és a mentális képességet.

Folyadékszükségletünket egyenesen a vízcsapból is kielégíthetjük, ugyanis olcsóbb a palackozott italoknál, könnyen hozzáférhető és nem keletkezik műanyag hulladék sem. Mindezek mellett a gondosan őrzött ivóvízbázisainkból származó kiváló, rendszeresen ellenőrzött csapvíz tartalmazza a szervezet számára szükséges anyagokat, támogatja az ásványisó-pótlását, hiszen a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető nyomelemeket tartalmaz. Ilyen a kalcium, a magnézium, a kálium és a nátrium, melyek mellett megtalálható a klór, a vas, a cink, a foszfor, a fluor vagy a jód is.

A kánikulai napokban, hasonlóan, mint Európa más részein, az ÉRV Zrt. szolgáltatási területén is megnövekedik a vízigény. Ilyenkor fokozottan javasolt a tudatos, fenntartható vízhasználat, a szolgáltatott víz ivóvíz célú felhasználása.

A Társaság arra kéri a Tisztelt Felhasználóit, hogy lehetőség szerint az elkövetkezendő napokban mellőzzék a medencék ivóvízzel való feltöltését, az autók ivóvízzel való mosását, a hosszabb időtartamú, nagy területen történő ivóvízzel való locsolást. Takarékoskodjunk az ivóvízzel!

Ezzel az átmeneti odafigyeléssel közösen kíméljük vízbázisainkat, óvjuk vízkészleteinket.

Együttműködésüket köszönjük!
ÉRV ZRT.(Letölthető*pdf)


Lakosság Tájékoztatója!
2018. augusztus 08.
ÉRTESÍTJÜK A KÖZSÉG LAKOSSÁGÁT, HOGY
2018.08.13. napjától (hétfő)-2018.08.17. napjáig (péntek)
A HÁZIORVOSI RENDELÉS A KÖVETKEZŐKÉPPEN ALAKUL:
HÉTFŐ: áramszünet miatt nincs rendelés, csak sürgősségi ellátás
KEDD: 12.30-tól
SZERDA: 12.30-tól
CSÜTÖRTÖK: 09.30-tól
PÉNTEK: 12.30-tól

RENDEL: DR. MARINCSÁK GYULA

ÉMÁSZ ÉRTESÍTÉS!
2018. július 20.
A képre kattintva a hirdetmény nagyobban is olvasható!

BMH Nonprofit Kft Tájékoztatója!
2018. június 27.
Tájékoztatás ügyfélszolgálati irodák nyitvatartás változásáról. További részletek*pdf

HIRDETMÉNY!
2018. június 25
A képre kattintva a hirdetmény nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. június 14.
Tisztelt Ügyfelünk!
Magyarország Kormánya a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (a továbbiakban: NHKV Zrt.) létrehozásával a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését, a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, továbbá a magyar és uniós környezetvédelmi szabályok maradéktalan érvényesítését tűzte ki célul.
A jogszabályi rendelkezések értelmében az NHKV Zrt. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak beszedésével és kezelésével összefüggő feladatokat is, a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításával párhuzamosan elkészült a hulladékszállítási közszolgáltatási díj beszedését és kezelését lehetővé tevő új és egységes informatikai rendszer is. További részletek*pdf
Tájékoztatás az NHKV Zrt. által alkalmazott dijbeszedőkről*pdf

MEGHÍVÓ:GALIBA TÁRSULAT-LUDAS MATYI
2018. május 23..
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

MEGHÍVÓ PÜNKÖSDI TÁNCHÁZBA
2018. május 16..
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018.április 13.

FIGYELEM!!!
ÉRTESÍTJÜK A KÖZSÉG LAKOSSÁGÁT, HOGY 2018.04.17 (kedd)-2018.04.18(szerda)-ÁN
A HÁZIORVOSI RENDELÉS A KÖVETKEZŐKÉPPEN ALAKUL:

KEDD (17-e): 13.30 – 14.30
SZERDA (18-a): 13.00 – 14.30
RENDEL: DR. MARINCSÁK GYULA

2018.04.21 (szombat): 08.00 – 10.00
RENDEL: DR. VILEZ ZSUZSANNA


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018.április 06..

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére.
Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival. További részletek letölthetők*pdf


MEGHÍVÓ
2018. március 06.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. március 06.

Hulladékszállítás rendje a nemzeti ünnepen. Letölthető*pdf


Tudnivalók a NAV. Mentor Programjában való részvételről
2018. február 26.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) új szolgáltatása a Mentor Program, amelyben az induló egyéni vállalkozóknak, a cégbejegyzésre kötelezett szervezeteknek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezeteknek, az ügyvédi irodáknak, valamint az ügyvivő irodáknak is segítséget nyújtunk abban, hogy adókötelezettségeiket pontosan teljesíthessék és kialakíthassák a helyes adózási gyakorlatot.
Igény esetén a programban személyre szabott tájékoztatással is ellátjuk a vállalkozásukat elkezdő ügyfeleket, melyben a részvétel önkéntes, kizárólag regisztrációhoz kötött és hat hónapig tart. A mentorálás keretében a kezdő vállalkozásoknak szervezett fórumokat is tartunk, amelyen a részvétel szintén önkéntes és ingyenes.
További részletek letölthetők pdf*

NHKV Zrt. TÁJÉKOZTATÓJA!
2018. február 26.
Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
Magyarország Kormánya a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt (a továbbiakban NHKV Zrt.) létrehozásával a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését, a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, továbbá a magyar és uniós környezetvédelmi szabályok maradéktalan érvényesítését tűzte ki célul. E célok elérése érdekében az NHKV Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díj beszedésének jogosultja. A hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása mára lezárult, ennek köszönhetően a hulladékszállítási közszolgáltatási díj pontos beszedését lehetővé tevő informatikai rendszer is működik.
Az NHKV Zrt. célja a díjhátralékok és a lakosság terheinek csökkentése. További részletek letölthetők pdf*

Egyenélő Bánásmód Hatóság: ügyfélfogadás!
 

Egyenlő Bánásmód Hatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei referens tájékoztatója
2018
Esélyegyenlőségi ügyfélfogadás : március További részletek letölthetők pdf*
Esélyegyenlőségi ügyfélfogadás : február További részletek letölthetők pdf*
Esélyegyenlőségi ügyfélfogadás : január További részletek letölthetők pdf*
2017.
Esélyegyenlőségi ügyfélfogadás : december További részletek letölthetők pdf*
Esélyegyenlőségi ügyfélfogadás :november További részletek letölthetők pdf*


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. február 09.
„Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések Hangács településen” című projekt keretében az önkormányzat 50 016 070 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A Széchenyi 2020 program keretében a TOP -2.1.3 – 15 – BO1 – 2016- 00054 kódszámú projektnek köszönhetően Hangács Község I. ütemű belterületi csapadékvíz elvezetése valósul meg 1685 méteren. A projekt célja a település környezeti állapotának javítása, a helyi vízkár, dombvidéki árvíz veszélyeztetésének csökkentése.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. február 06..

Tájékoztatás a hulladékudvarok használatáról. Letölthető*pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. január 11.

Értesítjük a község lakosságát,
hogy szabadság miatt
2018.01.12-én 12.30 – 13.30 óráig
lesz orvosi rendelés.
Rendel: dr. Marincsák Gyula
KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

 

© 2014-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató